jan 192012
 

Mobergs Mekaniska fyllde 50 år förra året. Många i Malmö, Lund och Skåne känner igen oss och vet att vi är en mekanisk verkstad som sysslar med legotillverkning och konstruktion av specialmaskiner.

Specialmaskiner

Specialmaskin för induktionshärdning åt en kund i Malmö

Specialmaskiner är den utmanande delen (och samtidigt roliga) delen av vår vardag. Att konstruera något från grunden är lika roligt som att förbättra befintliga konstruktioner.

 

Varför en specialmaskin?

Helt enkelt för att det finns inget på marknaden som uppfyller behovet. Att konstruera och tillverka en specialmaskin innebär att man tar fram en maskin som uppfyller kundens krav och funktioner från grunden. Det blir nästan som en ny uppfinning eller en prototyp. Vi föredrar att arbeta mycket med mekaniken, skapar man en stabil mekanisk grund då behöver man i många fall inte omfattande PLC-system för att få maskinen optimal.

 

Teknik vid konstruktion av specialmaskiner

Vi använder oss av många olika tekniker. Det är just det som gör arbetet med specialmaskiner väldigt innovativt och roligt. Inget projekt är det andra likt, och ingen kund är den andra lik. Detta gör att vi måste vara nyskapande och ta fram en speciallösning för varje problem, konstruktion och kund.

 

Några av våra senaste specialmaskiner

Det finns en långa referenslista på olika specialmaskinsprojekt och kunder, följ denna länken för att se några exempel på specialmaskiner.

Skrivet av admin