jan 172012
 

Prototyp

Vi får besök av olika uppfinnare nästan varje vecka. Det är väldigt roligt att det finns så många bra idéer och innovationer!

Tänkte skriva en liten artikelserie och berätta om vårt arbetssätt och hur vi går tillväga i vår mekaniska produktutveckling, vilka typer av prototyper vi är specialister inom och vad man ska tänka på vid prototyptillverkning.

 

Prototyptillverkning

Det första man ska tänka på är syftet med att tillverka en prototyp. I många fall kan det finnas stora fördelar men ibland behövs det kanske inte en fullfjädrad prototyp.

Prototyptillverkning för utvärdering och test av din konstruktion

Specialmaskin

Idéer och ritningar av en konstruktion kan tyvärr vara långt ifrån verkligheten. Genom att tillverka en prototyp är det möjligt att ha en verklig version av produkten och bestämma vilka aspekter är värdefulla och vilka delar behöver revideras, ändras eller ignoreras. I processen kan det vara möjligt att hitta uppenbara brister som är svåra att hitta på ritbordet.

Genom att tillverka en prototyp kan man inte bara utvärdera, men också testa produkten innan man går vidare till serieproduktion. Ibland händer det att det beställs tiotusentals enheter av en produkt, för att sedan upptäcka att en del är inte så stark som den behöver vara.

 

Minska produktionskostnader och oklarheter

Det är oftast dyrt och tidskrävande att göra ändringar när serieproduktionen har redan påbörjats. Genom prototyptillverkning innan serieproduktion är det möjligt att få en överblick på produktionsprocessen och se om några åtgärder kan ändras, kombineras, eller till och med bort. Detta effektiviserar och minskar produktionskostnaden.

 

Se några av prototyperna och specialmaskinerna vi har utvecklat och tillverkat.

 

Artikeln ovan handlar om prototyper, prototyptillverkning och fördelarna med en prototyp. Artikeln är en del av en serie artiklar som vänder sig till uppfinnare och innovationsbolag.

 

Skrivet av admin